Füstölt csirke
A füstölt csirke forgalmazása ideiglenesen szünetel. Várható indulás: 2024 szeptember!
Itt a Remény Farmfüstölt csirkéje, amit azonnal használhatsz salátákhoz vagy szendvicsekhez vagy, ha főzős kedvedben vagy, akkor 15-20 perc alatt elkészítheted vele kedvenc csirkés receptedet.
A csirkét először hidegfüstöljük, majd 4-5 órán keresztül 70 fokon melegfüstöljük. Ezután kerül vákuumcsomagolásra (ipari géppel, nagyon erős vákummal). Így alacsony fokon főtt, minden tápanyagot tartalmazó, biztonságos, azonnal fogyasztható élelmiszert tudsz vásárolni tőlünk, futárszolgálattal.
A csirke így hűtőben jópár hétig eláll, felbontás után is. (Vigyázat: az idő telésével egyre erősebb lesz a füstölt íz, ahogyan érik a hús.)
ELKÉSZÍTÉSI JAVASLATOK:
Mell, comb: sonkaként fogyasztható azonnal, akár egy finom salátában, akár szendvicshez, szendvicskrémhez.
Nyak és farhát: kiváló levesalapanyag bableveshez, főzelékekhez, de önmagában is fogyasztható.
Megpróbálhatod a hagyományos receptjeidet is elkészíteni a füstölt csirkével, ehhez három dologra figyelj:
a termék már alacsony fokon főzött, nincs szükség főzésre, legfeljebb kis pirításra.
A pácolás miatt a hús sós. Nemcsak a külseje, hanem a belseje is. Nagyon óvatosan bánj a sóval, lehet, hogy nem is lesz rá szükség!
A bőr a füstölés alatt veszít a nedvességtartalmából, így keményebb lesz. Főzésnél viszont visszapuhul. Érdemes kísérletezni az adott receptnél, hogy bőröstül vagy anélkül jobb-e.
Még egy tipp: szuperül működik hús mindenféle tejfölös és mustáros ízvilágú recepttel!
A csirkéinkről:
– lassú növekedésű, barna tollazatú fajta,
– teljesen szabadon tartott, a kék ég alatt,
– néhány naponta teljesen új, friss legelőre költöztetett,
– 100% bio minősített takarmányt evett,
– minden mentes, legmagasabb minőség,
– húsa zsenge, nem “kőkemény” tyúkhús.
MAGAS MINŐSÉGŰ, TISZTA HÚS
VEGYSZERMENTES
ANTIBIOTIKUM- ÉS ADALÉKANYAGMENTES
Nézd meg első YouTube videónkat, ami a naposcsibék neveléséről szól
BÜKK ÉS CSERESZNYE FÁVAL FÜSTÖLÜNK
Németországból importált, minőségi, műszárított bükk és cseresznye fával füstölünk. A minőségi alapanyag rendkívül fontos, hogy tiszta füstöt kapjunk, mindenféle karcos és kátrányos íz nélkül.
HAGYOMÁNYOS FÜSTÖLŐBEN
Valódi, vidéki füstölés, hagyományos füstölőben – nem “füstízesített”.
SZABÁLYOZOTT KÖRÜLMÉNYEK
A füstöt szabályozott körülmények között állítjuk elő, ventillátoros huzatfokozóval, így tudjuk leginkább minimalizálni a káros anyagokat.
TISZTA ÉS TERMÉSZETES
Nitrátmentes páclevet használunk, ami kizárólag tiszta vízből és parajdi kősóból áll.
Tehát mégegyszer:
Olyan minőségű füstölt csirkehúst ehetsz, ami a sokcsillagos étteremekben sem mindennapi. A füstölt íz igazi gasztroöröm, az elkészítés pedig elhibázhatatlan, hiszen tulajdonképpen készen kapod. Könnyen, gyorsan, tiszta élelmiszert tudsz az asztalra tenni.
Kik vagyunk mi és miért bízz bennünk?
Anna és Dávid vagyunk, a Remény Farm gazdái. Küldetésünk, hogy tiszta, regeneratív mezőgazdaságból származó élelmiszerekkel segítsük az emberek és a Föld egészségét.
Van még kérdésed?
Írj nekünk bátran ide kattintva.